*Workshop Leren wijn maken

Samen met ”Unicum Fermentum” op weg naar een ambachtelijke hobby.

70,00
(Incl.)
666.666.6
27 items
+


Workshop Leren wijn maken is minder moeilijk dan u denkt.

Wijn maken is een kwestie van goed de spelregels volgen. Deze spelregels hebben wij voor u op een rijtje gezet en brengen we in de workshop met u in praktijk. Door het volgen van een workshop "Leren wijn maken" in onze wijnstudio, brengen wij u stap voor stap naar een fascinerende hobby en voor u het weet presenteert u trots een "Chateau uzelf".
U maakt kennis met het begrip "wijn", u leert de grondbeginselen van het wijn maken, leert omgaan met de benodigde materialen en kunt u uw eerste appelcider opzetten.
Met een startpakket materialen kunt u direct deze fascinerende hobby thuis voortzetten en zelf uw wijn maken.
Duur: ongeveer 5 uur.
Klik hier voor meer informatie op onze educatieve website.

Zaterdag 19 oktober 2019 - zelf wijn maken-
Geweldige middag gehad bij Frans die op een begrijpelijke wijze uitlegde hoe het proces van wijn maken in zijn werk gaat. Super!!!
(de lunch van Sonja was heerlijk!)
Wij hebben deze workshop gevolgd. We hebben een hele leuke dag gehad, maar wat nog belangrijker is: het hele proces van wijn maken geleerd. De lunch was heerlijk verzorgd door Sonja. We konden ook direkt thuis aan de slag. Frans had alle benodigdheden hiervoor op voorraad. Als er volgend jaar een vervolg cursus is, komen we zeker terug.
Goedemiddag mijn vriendin en ik hebben een heel gezellige en interessante workshop gehad. Ontzettend veel geleerd over wijn maken, onder het genot van een glaasje wijn en over heerlijke sandwich. Dhr Jansen is een ervaren wijnmaker en heeft dus veel kennis in huis. Echt een aanrader als u zelf wijn wilt leren maken, onze eerste zelfgemaakte cider zal over een week klaar zijn, ik ben benieuwd.
Een gezellige, leerzame en leuke workshop
12 november 2016 heb ik deze workshop gevolgd.
Het was een geweldige leuke en informatieve middag. Goed
verzorgd, duidelijk en spannend. Ik zal het zeker aanraden bij
familie, kennissen en vrienden.
Lieve groet, Yvonne Drogt
Yvonne Drogt
Workshop wijnmaken bijzonder aanbevelingswaardig!
Wij hebben gisteren de workshop wijn maken bij Unicum Fermentum gedaan. Wat een leuke en nuttige ervaring!
Al bij binnenkomst in de mooie wijnstudio van Frans en Sonja is de gastvrijheid en professionaliteit voelbaar. De koffie staat klaar en de te gebruiken materialen zijn met aandacht neergezet. Per persoon liggen de twee readers met zeer zorgvuldig samengestelde informatie over wijn maken gereed. Dit alles huisvest een belofte van een leuke interessante middag. En deze belofte wordt meer dan waar gemaakt.
Het programma van de 5-uur durende sessie zit bijzonder goed in elkaar. Op een heldere en passionele wijze brengt Frans zijn gedegen kennis van de grondbeginselen van wijn maken stapsgewijs over.
Wij zijn deze middag geanthousiasmeerd voor wijn maken en hebben genoeg kennis opgedaan om thuis zelfstandig hiermee aan de slag te gaan. Wat we hebben geleerd is thuis tot in de kleinste detail op heldere wijze weer terug te lezen in de readers.
Maar dat is nog niet alles. Goed leren wijnproeven (vergezeld van heerlijke hapjes) maakt ook deel uit van de workshop. Heel fijn is het om nu goed te kunnen bepalen of een wijn nu bitter, zuur, zout, zoet of een combinatie hiervan is, en de beleefde aroma te kunnen ervaren en benoemen.
Wij hebben een heerlijke informatieve middag gehad en kunnen de workshop van harte aanbevelen!
Margriet en Bert
Wijn maken is niet zo moeilijk als je weet wat je moet doen
Ik heb met veel plezier de workshop "leren wijn
maken "gevolgd. Frans Jansen vertelt met veel enthousiasme
over de beginselen van het wijn en cider maken en geeft
tussendoor inzicht in het belang van geuren en smaak bij het
proeven van wijnen. Daarbij komen verschillende wijnen op
tafel om de verkregen kennis ook daadwerkelijk te ervaren.
De workshop wordt gegeven in een kleine groep waarbij Frans
inspeelt op de wensen van de deelnemers.
Ik heb een leuke en zeer leerzame middag gehad.
Frans Marechal
fmarechal@telfort.nl
Schrijf een beoordeling