Wijngist. WYEAST 4007. Malo-Lactic Blend

Samen met ”Unicum Fermentum” op weg naar een ambachtelijke hobby.

Adviesprijs: 9,50
9,05
(Incl.) U bespaart: 0,45
001.266.6
Niet op voorraad. U kunt wel bestellen.
+

Een malolactische vergisting van appelzuur naar wijnsteenzuur verzacht uw wijn in hoge mate.

Malolactische cultuur met de Leuconostoc oenos ER1A en EY2D stammen. Zorgt voor een snelle en complete omzetting van het harde appelzuur in het zachtere en minder zure melkzuur. Wordt toegevoegd vóór het einde van de eerste vergisting (densiteit < 1.020) en werkt vanaf pH 2.9 en vanaf 12°C.

WYEAST VLOEIBARE WIJNGISTEN "VINTNERS CHOICE"

Bierbrouwers weten het al langer: vloeibare gisten hebben een veel uitgesprokener smaakprofiel dan gedroogde gisten. De Wyeast vloeibare biergisten hebben naam en faam gemaakt wereldwijd en zijn regelmatig "onderdeel" van prijzenwinnende bieren. Met "vintners choice" kunnen nu ook wijnmakers gebruik maken van zulke hoogstaande vloeibare gistculturen. De unieke "smack-pack" verpakking laat toe om op eenvoudige wijze (gist opstarten = verpakking samendrukken en laten opzwellen) op 12-24 uur een steriele gistcultuur op te zetten. Iedere verpakking is voldoende voor het opstarten van maximum 20 liter most. Voor grotere hoeveelheden kan er een giststarter aangemaakt worden. Dankzij de "smack-pack" is een lange bewaring, in de koelkast, mogelijk: 6 maanden na fabricatiedatum. Duidelijke gebruiksaanwijzing bijgevoegd.

Voor demonstratievideo. Klik hier!!

Gebruiksaanwijzing (001.250.0_-_001.266.6_-_Gebruiksaanwijzing_vloeibare_wijngisten_-_Wyeast.pdf, 180 Kb) [Download]