Besparing 5%

Enzyme ZYMEX COLOR. VINOFERM. Inhoud: 100 gr

Unicum Fermentum, het educatief wijncentrum in Hoogeveen, Drenthe, levert alle producten en materialen voor wijnmaken, bierbrouwen, likeurmaken, zuivelbereiding en inmaken en verzorgt workshops leren wijnmaken en educatieve wijnproeverijen.
Adviesprijs: 4,95
4,70
(Incl.) U bespaart: 0,25
003.066.8*
Niet op voorraad. U kunt WEL bestellen. Verwachte leveringsdatum: 01-12-2017
+


Speciaal multi-actief enzym (pectinase, cellulase en hemi-cellulase-activiteit) in poedervorm om meer kleurstof en aroma uit rode vruchten en druiven te extraheren.
Vrij van depsidaseactiviteit (voorkomt dat teveel tannine en colloïdale stoffen worden geëxtraheerd). Bij voorkeur te bewaren in de koelkast.
Dosis: 4 - 8 gr op 10 kg fruit of most. Inwerktijd: 12 uur bij een temperatuur van 20°C. Wordt toegevoegd onmiddellijk na het kneuzen van de vruchten.

Het gebruik van enzymen.
Over enzymen bestaan de wildste verhalen. Daarom hier even een aantal zaken op een rijtje.
Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertemperatuur (20°C) en met een inwerktijd van 12 uur. Iedere temperatuurverlaging van 7° kan opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. Iedere halvering van de gewenste contacttijd kan eveneens opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voeg bv. nooit bentonieten toe als de enzymen nog in werking zijn. Laat dus minimaal 12 uur tussen de enzymentoevoeging en de bentoniet-toevoeging.

Productspecificatie (003.065.0_-_003.068.4_-_Productspecificaties_zymex_-_color_Vinoferm.pdf, 143 Kb) [Download]